středa 16. října 2013

Nové karty

nyní již mám k dispozici nové karty do kterých zapisuji staty.nyní jsou kompletní karty pro United States Army a Group of Soviet Forces Germany.  zde jsou vidět verze jak pro NATO tak pro jednotky Varšavské smlouvy.

Zatím co Američané jsou typickou elitní armadou - velká palebná síla a pancíř, Rusové spíše spoléhají na rychlost a přemanévrovaní protivníka a vzdušnou podporu.

Koncepce Able Archera už od začatku byla taková že jsem nechtěl přiliš omezovat hrače při tvorbě armády proto můžete bez problému postavit vzdušnou kavalerii, nebo připadně mechanizovanou pěchotu či tankovou armádu nebo mix všeho je to prostě na vás jak váš battlegroup bude vypadat.

samozřejmně i z američany mužete hrát i vícepočetné armády stejně jako za rusy mužete postavit jízdu
spravedlivých na tancích T 80.

napravo u mužete vidět karty M1 Abrams a BTR70 už ve
ve finalní podobě. karty obsahují vše potřebné a pro neuplné znalce je uveden i typ jednotky kterou reprezentuje zatím co u kousku jako M1 Abrams či T72 to není problém kousky jako M901 nemusejí být každému uplně jasné.

Další změnou oproti předchozí verzi je přeložení všech věcí do angličtiny to z dvou důvodu za prvé zní to lépe a při debatach s cizinci by mohlo dojít k zaměně některých pojmů což není dobře a za druhé my to ušetří hodně prace a nemusím mít dva sety karet pro každou armádu.

Takže co nás čeká dále je dopsaní Clash of Titans který bude obsahovat lehký popis jak se vyvíjí konflikt poblíž Fulda Gap, armylisty a pár dalších drobností jako několik scénařů inspirované knihami jako je Team Yankee,Red Army atp.

Žádné komentáře:

Okomentovat