pátek 7. června 2013

Co je Able Archer

Able Archer je wargamingová hra zasazená do světa studené války kdy přestal být studenou a přešla v konvenční

konflikt gigantických rozměru. Hrači se ujmou velení nad jednotkami NATO nebo Varšavské smlouvy. budou ovládat tanky, letadla, helikoptéry ale i dělostřelectvo či pěchotu.

Někteří by mohli namítat že hry tohoto řažení už tu jsou což je svým způsobem pravda, ale Able Archer je jiný v tom že vám dovolí hrát bitvy na úrovní roty či praporu v měřítku 1:1 tzn. že jeden tank představuje tank a base pěchoty představuje zase fireteam nikoliv četu či rotu jak tomu je v připadě Crossfire,Cold war commander či Fistfull of tows.

Hlavní výhodou pravidel je jednoduchost pokud by jsme chtěli sofistikované ultrarealistické penetrace pancíře a podobné věci pravděpodobně bychom zkusili Wargaming Rules 1975-2000.  během chvilky jste schopni si osvojit pravidla a všechny informace máte na stat kartách.

brzy bude k dispozici základní verze pravidel bude obsahovat pravidla pro boj obrněných jednotek,letecké jednotky,dělostřelctvo i pěchoty. samozřejmostí budou armylisty pro základní národy NATO (USA a Velká Britanie) a Varšavské smlouvy (Sovětský svaz a Československo)hra využívá systému bodových hod jednotek takže má potencial uspokojit i širší spektrum hračů ale pochybují že by někdo kdy v Able Archeru pořadal turnaje.

Žádné komentáře:

Okomentovat